İçindekiler
Basit bir deyişle, Windows 11, uyumlu bilgisayarların tüm sahipleri için bir üründür. Yeni işletim sisteminin piyasaya sürülmesinden sonra, herkes onu bir güncelleme şeklinde alabilir. Windows 365, işletmeler için bir abonelik hizmetidir. Windows 365‘e Windows 11 gibi bir işletim sistemi demek yanlış olmaz.
Windows 365 nedir?
Windows 11’den farklı olarak Windows 365 , geleneksel bir ürün değil, bir abonelik hizmetidir. Bilgisayarınıza yükleyebileceğiniz veya çalıştırabileceğiniz bir şey değildir. Windows 365, PC’leri uzaktan oluşturmanıza ve çalıştırmanıza izin veren bir hizmettir. Bir tür sanal makine ve Microsoft Uzak Masaüstü’nün bir karışımı gibidir ve Microsoft’un kendisi “bulut PC” terimini kullanır.
Windows 365 ile Microsoft sunucularında Windows bilgisayarlar oluşturabilir ve ardından bunlara her yerden bağlanabilirsiniz. Bu bilgisayar hala sizindir – uygulamalarınızı bu bilgisayara yükleyebilir ve güçlü bir bilgisayara ihtiyaç duymadan her yerden normal şekilde çalıştırabilirsiniz. Teoride, akıllı telefonunuzdan Windows 365’e erişebilir ve Windows bilgisayarınızdan istediğinizi yapabilirsiniz.
Bağlanmak için bir masaüstüne ihtiyacınız olmadığında bir uzak masaüstü bağlantısı hayal edin. Herhangi bir cihazda Windows 365’te oturum açın ve bağlanmak istediğiniz bilgisayarı seçin. Tüm dosyalarınız ve uygulamalarınızla her zaman kullanılabilir. Uzak masaüstü bağlantısı kurmadan veya herhangi bir şey yapmadan her yerden erişebilirsiniz.
Bu durumda sanal makine bilgisayarınızın sistem kaynaklarını kullanmaz. Windows 365 bilgisayarınıza yüklenmediği için uygulamalarınızın ve dosyalarınızın ne kadar RAM ve depolama alanı kapladığı konusunda endişelenmenize gerek yok.
Windows 365’in piyasaya sürülmesinden sonra hizmet, Windows 10 ve Windows 11 ile bulut bilgisayarlar oluşturmanıza izin verecek. Hizmeti kullanmak için bulut bilgisayarınızın donanım yapılandırmasına bağlı olarak aylık bir ücret ödemeniz gerekecek. Örneğin, iki işlemcili, 4 gigabayt RAM ve 128 gigabayt depolama alanına sahip bir bilgisayar ayda 31 $ mal olacak. Bulut PC’nize erişiminizi kaybetmemek için bu tutarın her ay ödenmesi gerekecektir.
Windows 11 nedir?
En basitinden başlayalım ve size Windows 11’den bahsedelim. Microsoft, 24 Haziran 2021’de çevrimiçi bir etkinlikte Windows 10’un halefi olacak yeni işletim sistemini duyurdu. Tamamen yeni bir işletim sistemi ve çoğu görsel iyileştirme olmak üzere birçok değişiklik içeriyor. Windows 11, canlı döşemelerden yoksun ve ekrana ortalanmış yeni bir Başlat menüsü sunar (her ne kadar sol köşeye taşımak mümkün olsa da). Hemen hemen her uygulama yuvarlatılmış köşeler kullanır, güncellenmiş bir Dosya Gezgini arayüzüne ve diğer birçok iyileştirmeye sahiptir.
Windows 11, hava durumu raporlarına, takvim etkinliklerine ve diğer bilgilere hızlı erişim sağlayan yeni Widget‘lar paneli (Widget’lar) gibi yeni özellikler ekler. Yeni sistem aynı zamanda Android uygulamalarının başlatılmasını da destekleyecek ve Microsoft Teams messenger’ın doğrudan Windows’a entegrasyonunun bir sonucu olan yeni sohbet işlevselliğini tanıtacak.
Oldukça tartışmalı olduğu ortaya çıkan Windows 11 için yeni sistem gereksinimleri var. Resmi destek için x64 mimarisine dayalı nispeten yeni bir işlemciye ihtiyacınız var. Windows 10’un 32 bit sürümü basitçe mevcut değil. Ayrıca Windows 11’i yüklemek için en az 4 gigabayt RAM ve 64 GB depolama alanına sahip bir cihaza ihtiyacınız olacak.
Windows 11 ve Windows 365 arasındaki temel farklar burada ortaya çıkıyor. Bilgisayarınıza Windows 11 yüklersiniz, bu nedenle cihazınızın çalıştırılabilmesi için belirli gereksinimleri karşılaması gerekir. Sonuçta, geleneksel bir işletim sistemidir.
Siz Windows 11 mi yoksa Windows 36 mi tercih edersiniz.