Windows 11 (veya 10) üzerinde sanallaştırmayı etkinleştirmeniz gerektiğinde, “Windows Özellikleri” sayfasında “Hyper-V“, “Sanal Makine Platformu” ve “Windows Hypervisor Platformu” dahil olmak üzere birden fazla seçenek bulacaksınız, bu da özelliği etkinleştirmeyi kafa karıştırıcı hale getiriyor.
Hyper-V vs Sanal Makine Platformu vs Windows Hypervisor Platformu
Bu özellikleri anlamak için yardıma ihtiyacınız varsa, her bileşenin tamamen farklı olduğunu bilmelisiniz.
- Hyper-V: Bu bileşen, Windows 11 üzerinde sanal makineler oluşturmak ve çalıştırmak için yönetim araçları ve platformu ekler.
- Windows Hipervizör Platformu: Üçüncü taraf sanallaştırma yığınlarının ve uygulamalarının (Docker, VirtualBox ve QEMU) Hyper-V’ye bağlanmasına ve onunla etkileşime girmesine izin vermek için kullanıcı modu API bileşenlerini etkinleştirir.
- Sanal Makine Platformu: Bu bileşen, sanal makineleri çalıştırmak için sanallaştırma desteği sağlar ve Linux için Windows Alt Sistemini (WSL) kullanmak için bu özelliği açmanız gerekir. Ayrıca, bileşen bir MSI veya App-V için MSIX uygulama paketleri oluşturmaya da yardımcı olabilir.
Başka bir deyişle, Windows 11 üzerinde sanal makineler oluşturmak istiyorsanız Hyper-V seçeneğini etkinleştirmeniz ve bilgisayarınızda WSL kurmayı planlıyorsanız Sanal Makine Platformunu yüklemeniz gerekir.