Ağ Sıfırlama, Windows 10’daki ağ bağlantı sorunlarını düzeltmek için ağ ayarlarını kolayca sıfırlamak için kullanılabilecek Windows 10’daki yeni bir özelliktir. Bu makalede, Windows 10’da ağ ayarlarının nasıl sıfırlanacağı adım adım açıklayacağız.
Ağınıza bağlanamadığınız bir duruma rastlayabilirsiniz. Bu, ağdaki bazı ayarları istem dışı olarak dizüstü bilgisayarınızda rahatsız ettiyseniz ortaya çıkabilir. Bunu düzeltmek için en kolay çözüm, ağ ayarlarınızı sıfırlamanız ve ayarlarda yaptığınız değişiklikleri kasıtlı veya istemsiz olarak düzeltir. Bu, ayarlarınızı pencerelere ilk kez yüklediğinizde yaptığınız gibi yapar.
Ağ ayarlarınızı sıfırlamak için Başlangıç Menüsüne gidin “Ayarları” seçin.
Ayarlar menüsüne girdikten sonra “Ağ ve İnternet” seçeneğini seçin.
Ağ başlığı ayarlarında değişiklik başlığının altında ağ ayarlarınız aşağı doğru kaydırılır ve bir ağ sıfırlama seçeneği bulunur. Bu seçeneği tıklayın seçin.
Yeni bir ağ sıfırlama penceresi açılır. Bu pencere size ağ ayarlarınızı sıfırlarsanız ne olacağını açıklayan her türlü uyarı verir. Ayarlar varsayılan ayarlara gidecektir, ev ağınızın kayıtlı şifreleriniz kaybolabilir.
Bu pencereden şimdi sıfırla’yı seçin ve onayınızı isteyecek, evet’i tıklayın.
Sistemdeki değişiklikler
Bundan sonra sistem ayarlarınız da değişiklik yapacak bir komut istemi açılır. Bir süre bekledikten sonra pencereler sizi 5 dakika içinde bilgisayarı kapatacağını söyleyecektir, böylece sistem yazılımı yeniden başlatılabilir ve sistemde değişiklikler yapılabilir.
Windows bilgisayarı yeniden başlatana kadar lütfen bekleyin. Artık tüm ağ ayarlarınız artık Windows’a ilk kurulduğunda olduğu gibi varsayılan olarak ayarlandı.
Lütfen bu yöntemin ağ bağdaştırıcısı sürücüsünü geri almayacağını unutmayın. Sürücüyü geri almanız veya yeni ağ sürücülerini manuel olarak yüklemeniz gerekir. Sıfırlama ağ metodu, varsayılan Windows ağ ayarlarını geri yükleyecektir ve bu da bağlantı sorunlarını çözmelidir. Tam sorunun farkındaysanız, ağ sorun gidericisini de kullanabilirsiniz. Ağ sorun gidericisi ağ sorunlarının çoğunu da giderebilir, ancak kapsamı tüm ağ yapılandırmasını sıfırlamakla karşılaştırıldığında sınırlıdır.