WhatsApp bugün bir güncelleme daha yayınlayarak Gizli Kod olarak bilinen ve daha önce yayınlanan Sohbet Kilidi özelliğinin güvenliğini artıran yeni bir özellik sunuyor. Her ikisini birlikte kullanarak, özel konuşmalarınız için iki güvenlik katmanına sahip oluyorsunuz.
Gizli Kod nasıl çalışıyor? Artık kilitli sohbetleriniz için özel bir parola belirleyebilirsiniz. Ancak bu, Face ID’nize, parolanıza veya parmak izinize dayanan önceki sohbet kilidi özelliğinin aksine farklı bir parola türüdür. Gizli bir kod ayarladıktan sonra, yetkisiz bir kullanıcının kilitli sohbetlerinize erişmesi daha da zorlaşır.
Kilitli sohbetlere erişmek için WhatsApp’ın arama çubuğuna gizli kodu girmeniz gerekecektir. Özel, kilitli konuşmalarınız ancak bunu yaptıktan sonra tekrar görünür. Gizli kodunuz yukarıdaki resimde gösterildiği gibi bir cümle, emoji veya her ikisinin karışımı olabilir. Ancak gizli sohbetlerinize erişmeden önce bu kodu girmeniz gerekir. Ayrıca, böyle bir ayarınız varsa gerçek sohbet kilidi şifresini de girmeniz gerekecektir.
Meta daha önce WhatsApp‘a sohbet kilidi özelliğini getirerek kişisel konuşmaları parola, Face ID veya parmak iziyle kilitlemenizi sağlamıştı. WhatsApp’ta sohbet kilidini Android ve iOS’ta sadece birkaç adımda kurabilirsiniz.
Bilmeyenler için, WhatsApp’ta bir konuşma için sohbet kilidini etkinleştirdiğinizde, bu konuşmaların bildirimleri mesajı veya kişi bilgilerini göstermez. Sohbet kilidi özelliğinin orijinal uygulaması yeterli görünüyordu ve gizli kod biraz abartılı. Yine de, daha iyi güvenlik bugün birçok kullanıcının talep ettiği bir şey. Daha iyi güvenlik ve gizlilik artırıcı özellikler çok takdir ediliyor!
WhatsApp, blog yazısında yeni Gizli Kod özelliğinin bugünden itibaren kullanıcılara sunulacağını duyurdu. Telefonunuzdaki WhatsApp’ı kontrol edin, belki de çoktan almış olabilirsiniz! Ancak henüz almadıysanız endişelenmeyin, çünkü Meta “önümüzdeki aylarda [Sohbet Kilidi] küresel olarak kullanıma sunulacak” dedi.
Kilitli sohbetleriniz için WhatsApp’ta sunulan ilginç Gizli Kod özelliğini kullanacak mısınız? Meta’nın kullanıcılara bu gibi ekstra güvenlik özellikleri sağlamaya daha fazla odaklanmasını seviyor musunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlarda bize bildirin.