Microsoft Windows 10, modernize ve size sisteme giriş yolu aerodinamik. Normal kullanıcı hesabı parolasının yanı sıra Windows Merhaba , PIN güvenliği, resim şifresi ve dinamik kilit gibi diğer yöntemleri kullanabilirsiniz . Tüm bu oturum açma seçenekleri, sisteminizi hızlı bir şekilde kilidini açmaya ve kullanmaya başlamayı kolaylaştırır.
Bu seçenekler kadar iyi, açma / kapama düğmesine bastığınızda Windows sisteminizin otomatik olarak giriş yapmasını isteyebilirsiniz . Bu, sistemi kullanan tek kişiyseniz veya sisteminizi kullanacak kimselerden değilseniz bu yöntemi kullanabilirsiniz.
Windows sisteminize otomatik olarak giriş yapmak için size iki farklı yöntem göstereceğim . Sizin için en kolay olanı izleyin.
Autologon Yazılımını Kullanma
Otomatik olarak Windows makinenize giriş yapmanın en kolay yolu, Autologon adında ücretsiz bir Sysinternals aracı kullanmaktır. Yazılımı indirin, ayıklayın ve açmak için dosyayı çalıştırın.
Uygulama çok basit ve basittir. Ana pencerede kullanıcı adınızı, alan adınızı ve şifrenizi girin. Bundan sonra, “Enable” düğmesini tıklayın.
Not : sisteminiz herhangi bir etki alanına katılmadıysa, Etki alanı alanına sistem adınızı girmeniz yeterlidir. Örneğin, herhangi bir alana üye olmadığım için sistem adımı girdim. Bilgisayarınızın adını hostname Komut Satırı komutunu çalıştırarak bulabilirsiniz.
“Enable” düğmesini tıkladığınızda otomatik giriş etkinleştirilecek ve sizi bilgilendiren bir mesaj alacaksınız.
Bu kadar, otomatik oturum açma özelliğini başarıyla etkinleştirdiniz. Bu noktadan sonra Windows sisteminize otomatik olarak giriş yapacaksınız. Geri dönmek isterseniz, uygulamayı başlatın, ayrıntıları girin ve “Disable” düğmesine tıklayın.
Windows Kayıt Defteri’ni kullanma
Yazılımı kullanmak istemiyorsanız aynı sonuca ulaşmak için Windows Kayıt Defteri’ni de kullanabilirsiniz. Bu yöntemin dezavantajı, şifrenizin düz metin halinde saklanacağıdır. Bilgisayarınıza erişebilen, nereden bakılacağını bilen herkes şifreyi çok zor bulmadan bulabilir.
Başlamak için regedit, Başlat menüsünden ara ve açın.
Şimdi, aşağıdaki konuma gidin. İçerik Oluşturucu güncellemesiyle Windows 10 kullanıyorsanız, adres çubuğuna aşağıdaki yolu kopyalayıp yapıştırın ve Enter tuşuna basın.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
Sağdaki “AutoAdminLogon” değerini bulun ve çift tıklayın. Dize Düzenle penceresinde, değer verisini “0” dan “1” e değiştirin ve değişiklikleri kaydetmek için “Tamam” düğmesine tıklayın.
“DefaultUserName” değerini bulun, açın ve kullanıcı adınızı girin ve değişiklikleri kaydetmek için “Tamam” düğmesine tıklayın.
“DefaultUserName” değerini bulun, açın ve kullanıcı adınızı girin ve değişiklikleri kaydetmek için “Tamam” düğmesine tıklayın.
Sonra “DefaultDomainName” dize değerini bulup açın, varsayılan alan adını veya bilgisayar adını girin ve “Tamam” düğmesini tıklayın.
Sağdaki paneli sağ tıklayın ve “Yeni/Dize Değeri” seçeneğini seçin.
Yeni değere “DefaultPassword” adını verin.
Üzerinde çift tıklatarak yeni oluşturulan değeri açın. Değeri Değiştir penceresinde, Değer Verileri alanına kullanıcı hesabı şifrenizi girin ve değişiklikleri kaydetmek için “Tamam” düğmesine tıklayın.
Sisteminizi yeniden başlatın ve otomatik olarak oturum açmanız gerekir.
Geri dönmek isterseniz, “AutoAdminLogon” değerini açın ve değer verisini “0” olarak değiştirin. Ayrıca, ileride kimsenin bulamadığı “DefaultPassword” değerini silin.
Bir Windows sisteminde otomatik oturum açmayı etkinleştirmek için yukarıdaki yöntemi kullanma konusundaki düşüncelerinizi ve deneyimlerinizi paylaşmak için aşağıda açıklamalar yapın .