IPCheck.ing, ağ bağlantısı, WebRTC testi, DNS sızıntı testi, şant testi, ağ hızı testi, küresel gecikme testi ve MTR testi dahil olmak üzere sorgulama yeteneklerini entegre etmenin yanı sıra kendi IP bilgilerinizi kontrol etmeyi kolaylaştıran ücretsiz, hepsi bir arada, entegre bir IP araç setidir. IPCheck.ing açık kaynaklı bir projedir, ilgilenen kullanıcılar kaynak kodunu ve ilgili işlevselliği GitHub’dan bulabilirler.
Geliştiriciye göre, IPCheck.ing başlangıçta Vue.js öğrenmek ve ChatGPT kullanarak kod yazma pratiği yapmak için kullanıldı, ancak birçok yıldız kazandıktan sonra hem basitleştirilmiş Çince hem de İngilizce arayüzlerle daha fazla özellik içerecek şekilde sıfırdan yeniden inşa edildi.
Ağ bağlantınız hakkında ayrıntılı bilgi almanız gerekiyorsa, bu ücretsiz IP araç setindeki testlerin çoğunu yapabilirsiniz; örneğin, ağın bazı yaygın web sitelerine ve hizmetlere bağlanıp bağlanamayacağını, WebRTC‘nin normal şekilde kullanılıp kullanılamayacağını veya başka herhangi bir sorun olup olmadığını test edebilirsiniz.
Şu anda, IP adresini kontrol etmek için genellikle “IP.ME” kullanıyorum, bu çok kullanışlı ve web sayfasını açtığınızda hemen görünüyor ve ayrıca Whois ve DNS kayıtlarını da kontrol edebilirsiniz. Kısa ve akılda kalıcı URL’lere ek olarak, WHOIS ve DNS kayıtlarını kontrol etme işlevlerine de sahiptir, ki bu tam olarak ihtiyacım olan şeydir.
IPCheck.ing Nasıl Kullanılır?
IPCheck.ing web sitesini açtığınızda, sayfanın üst kısmında kullanıcının IP adresini, bölgesini, şehrini, ISP’sini, türünü, proxy’sini veya ASN’sini birkaç farklı kaynaktan (IPIP.net, Cloudflare, IPify) alacak olan “IP Bilgileri “ni göreceksiniz.
Bu arada, bağlanmak için “ProtonVPN İsviçre VPN hizmet sağlayıcısı, güvenlik ve gizliliği vurgulayan trafik sınırı olmayan ücretsiz plan” kullandım, böylece görüntüyü yakaladıktan sonra verilerimi manuel olarak düzenlemem ve maskelemem gerekmedi. Aslında, IPCheck.ing’in sağ alt köşesinde ilgili bilgileri gizleyebilen bir “Bilgileri Gizle” işlevi var.
Sağ üst köşeden veri kaynağının IP adresini seçebilirsiniz, elde edilen IP bilgisinin anormal olduğunu düşünüyorsanız, bu taraftan veritabanlarını değiştirebilirsiniz.
Sayfayı aşağı kaydırdıktan sonra, “Ağ Bağlantısı”, “WebRTC Testi” ve “DNS Sızıntı Testi” olacaktır. Ağ bağlantısı, Bilibili, Baidu, WeChat, Google, Cloudflare, YouTube, GitHub, ChatGPT’den görüntülerin doğru bir şekilde elde edilip edilemeyeceğini test edecek ve böylece ağ bağlantısının bu hizmetlere veya web sitelerine normal şekilde bağlanıp bağlanamayacağına karar verecektir. web siteleri.
WebRTC testleri, NAT türleri ve DNS sızıntılarını kontrol etmenin yanı sıra kullanılan IP adresinin Google, NextCloud, Twilio ve Cloudflare’den alınıp alınamayacağını belirlemek için doğrudan UDP bağlantıları aracılığıyla kurulur.
En altta bir “Triage Test” var, ancak bu özelliğin amacının ne olduğundan emin değilim. Açıklama bize Triage Test’in proxy kurallarının alan adına göre doğru ayarlanıp ayarlanmadığını belirlemek için kullanıldığını ve test sırasında IPCheck.ing tarafından sağlanan sekiz farklı URL’nin her biri için farklı alan adı tünelleme kuralları ayarlamanız gerektiğini söylüyor.
IPCheck.ing ayrıca bir hız testi aracına sahiptir, ağın indirme hızını, yükleme hızını, gecikmesini ve titreşimini ölçmek için sağ üst köşedeki “Başlat” düğmesine tıklayabilirsiniz, bu hız testi işlevi Cloudflare edge ağını kullanmaktır, daha eksiksiz bir hız testine ihtiyacınız varsa, “Cloudflare Speed ücretsiz ağ hız testi hizmetini görmeyi deneyebilirsiniz, ağın hızını, gecikmeyi ve titreşimi ölçebilir”.
IPCheck.ing’in altında bir de “Küresel Gecikme Testi” işlevi vardır, bu da ping kullanarak dünyanın dört bir yanındaki farklı düğümlerin minimum gecikmesini, maksimum gecikmesini, ortalama gecikmesini, paket sayısını, paket kaybı oranını vb. almanızı sağlar. Genellikle coğrafi mesafe nedeniyle gecikme artar ve bazen ağ düğümünün belirli bir bölgede herhangi bir anormallik yaşayıp yaşamadığını kontrol etmek için bu aracı kullanmak yararlıdır.
Ayrıca alt kısımda, geleneksel traceroute ve ping komutlarını entegre ederek farklı bölgelerin IP’nize bağlanmak için kullandığı rotaları görmenin bir yolu olan bir MTR testi (My Traceroute) vardır ve size geçtiğiniz her düğümdeki sunucular hakkında bilgilerin yanı sıra gecikmeler ve paket kaybı hakkında bilgiler gösterecektir.
Denemeye değer olmasının üç nedeni:
- IP bilgilerinizi kolayca kontrol etmek için çeşitli IP araçlarının entegrasyonunun yanı sıra ağ bağlantısı ve ağ bağlantısı testleri.
- Bilgisayar kullanımına aşina olmayan kullanıcılar için bile basit ve anlaşılması kolay arayüz.
- Kullanıcıların özgürce kullanabileceği, değiştirebileceği ve paylaşabileceği ücretsiz açık kaynak projeleri.