Bugünlerde yapay zeka görüntü oluşturucuları konusunda gerçekten bir sıkıntı yok, ancak burada bahsetmeye değer bir tane var.
Ücretsiz bir görsel indirme sitesi olan Freepik‘in Pikaso‘su birçok benzersiz özellik sunuyor. Bu araç üç ana işlev sunmaktadır: kullanıcıların komutları kullanarak görüntü oluşturmasına, mevcut bir görüntüyü yeniden hayal etmesine ve karalamalardan bir AI görüntüsü oluşturmasına olanak tanır. Ek olarak, bir görüntü yükseltme özelliği geliştirme aşamasındadır ve yakında kullanıma sunulacaktır.
Tüm özelliklerini kapsamlı bir şekilde test ettik ve bu yazıda iç görülerimizi paylaşacağız.
Pikaso, Özetle
Pikaso, Midjourney ve DALL-E gibi popüler araçlara benzer bir yapay zeka görüntü üreticisi olarak başlar. Kullanıcılar bir komut istemi sağlar ve Pikaso bu girdiye dayalı bir görüntü sunar.
Ayrıca, Reimagine özelliği, kullanıcıların bir görüntü yüklemelerine ve Midjourney’deki farklı sürümler (V1, V2, vb.) arasından seçim yapmaya benzer şekilde çeşitli varyasyonlarını görmelerine olanak tanır. Sketch to Image özelliği, temel eskizleri veya karalamaları daha eksiksiz ve gerçekçi görüntülere dönüştürür.
Şimdi bu özellikleri teker teker inceleyelim.
AI Görüntü Oluşturucu
İlk olarak, AI görüntü oluşturma özelliği hakkında konuşalım. Daha önce herhangi bir yapay zeka tabanlı görüntü oluşturma aracıyla oynadıysanız, süreci tanıdık bulacaksınız. Bir komut girerek başlıyorsunuz ve işte, görüntünüzü elde ediyorsunuz.
Pikaso’yu öne çıkaran şey, görüntünüzü oluşturmadan önce çeşitli ayarları değiştirmenize olanak tanıyan kullanımı kolay kullanıcı arayüzüdür:
- Ücretsiz hesaplar için dörde kadar resim varyasyonu sayısını seçme
- Görüntü boyutlarınızı seçme (1:1, 2:3, 9:16, vb.)
- Stil, renk, çerçeveleme ve aydınlatmanın ayarlanması
İşte aşağıdaki ayarlarla “kaplumbağanın üstündeki kapibara” istemini kullanan bir örnek:
Stil : Karikatür
Color: Pastel
Çerçeveleme: Yakın Çekim
Aydınlatma: Stüdyo
Ve oluşturulan görüntülerden herhangi birinin üzerine geldiğinizde, şu seçeneklere sahip olursunuz:
Onları indirin
Bunları bir yere kaydedin veya
Bir sonraki bölümde daha ayrıntılı olarak ele alacağımız şekilde onları yeniden hayal edin.
Reimagine
Sırada, Reimagine özelliği var. Bu, “AI Image Generator” özelliği ile oluşturduğunuz görselleri yeniden hayal etmenize veya sürükle ve bırak yoluyla kendi görsellerinizi yüklemenize olanak tanır.
Bir resim yükledikten hemen sonra, otomatik olarak resminizin 15 farklı varyasyonunu oluşturur.
“Özel” altındaki kenar çubuğuna baktığınızda, yüklenen resme göre bir istem önermeye çalıştığını göreceksiniz.
Bu kenar çubuğu size Stil ve Hayal Gücü ayarlarını yapma olanağı da sunar. Seçimlerinizi yaptıktan sonra “Reimagine “e tıkladığınızda bu tercihlere göre görsellerinizin yeni varyasyonları oluşturulur.
Yeteneklerini test etmek için Stili “Digital Art” olarak ayarladık ve Hayal Gücü için “Vild” seçtik.
İşte bulduklarımız.
Sketch to Image
Son olarak, Sketch to Image özelliği, adından da anlaşılacağı gibi, eskizinizi veya karalamanızı gerçekçi bir fotoğrafa dönüştürür.
İlk olarak, sayfanın üst kısmındaki bilgi istemi çubuğunda fikrinizi açıklayın.
Ardından fırçayı kullanarak çizim yapmaya başlayın veya simgeler ve resimler ekleyin ve resminizin yavaşça canlanmasını izleyin.
İşiniz bittiğinde, görüntüyü geliştirmeyi, görüntünün birden fazla varyasyonunu oluşturmayı veya çiziminizi daha da iyileştirmek için oluşturulan görüntüyü eskiz tarafına geri kopyalamayı seçebilirsiniz.
Fiyatlandırma Detayları
Pikaso hizmetlerini ücretsiz olarak sunuyor, ancak belirli koşullar var.
Platforma erişmek için bir hesap oluşturmanız gerekir. Ücretsiz bir hesapla bile, kullanımınız günlük olarak sınırlandırılır.
Örneğin, ücretsiz hesap sahipleri 10 adede kadar görsel indirebilir, 20 AI metinden görsele dönüştürme gerçekleştirebilir ve her gün Sketch to Image özelliğine sınırlı erişime sahip olabilir.
Ücretsiz denememiz sırasında, ilk gün kaydolduğumuz için bonus olarak ek 20 görüntü almamız da dikkat çekicidir.
Premium hesaba yükseltmek, bahsedilen tüm sınırlamaları ortadan kaldırır. Ayrıca Freepik’in görsel kütüphanesine sınırsız erişim, reklamsız gezinme ve Flaticon.com‘a erişim sağlar.
Premium abonelik ücretleri aylık 24 USD veya yıllık 144 USD’den başlamaktadır.
Peki, biz ne düşünüyoruz? İlk izlenime göre, bir AI görüntü oluşturucu olarak, hızlı görüntü üretimi sağlayarak harika bir performans sergiliyor. Midjourney veya DALL-E’ye kıyasla yapay zeka tarafından üretilen görüntülerde daha fazla çeşitlilik sunuyor ve bir görüntü oluşturmadan önce stilleri ve diğer ayarları hızlı bir şekilde seçmemize olanak tanıyor.
Reimagine özelliği de oldukça kullanışlıdır ve yeniden hayal edilmiş görüntülerin cömert çeşitliliğini sunar.
Ancak, Sketch to Image özelliği bizim pek hoşumuza gitmedi, çünkü çizim ve karalama yapmaya meyilli değiliz, ancak bu özelliğin öyle olanlar için kullanışlı ve yararlı olabileceğine inanıyoruz.
Fiyatı ile ilgili olarak Midjourney ve DALL-E ile karşılaştıralım.
Midjourney’in en uygun fiyatlı planı ayda 10 dolar ya da yılda 96 dolar tutuyor ve ayda yaklaşık 3,3 saat hızlı GPU süresi sağlıyor. Pikaso biraz daha pahalıdır, ancak yukarıda belirtildiği gibi, bir görüntü oluşturmadan önce stilleri, renkleri ve diğerlerini önceden belirleme seçenekleri ve çok daha fazlası ile daha fazla varyasyon sağlayabilir.
DALL-E, aylık 20 dolar olan ChatGPT aboneliğine dahildir, bu da maliyet açısından kesinlikle daha yüksektir. Ancak, adil olmak gerekirse, DALL-E ChatGPT ile yapabileceklerinizin sadece bir parçası.
Peki, bu ne anlama geliyor?
Bize göre, sürekli olarak AI görselleri düzenleme ve oluşturma ihtiyacı duyuyorsanız, evet, buna değer ve hatta zaten bir tane kullanıyorsanız Midjourney’in yerini alabilir. Boş zaman ve eğlence için AI görselleri oluşturuyorsanız, hayır, en azından meşru bir neden bulana kadar değil, aksi takdirde günlük limitli ücretsiz bir hesap şimdilik gayet iyi çalışacaktır.