Windows 11’deki yeni Microsoft Mağazası, Windows 11 Insider Build 22000.51 (Dev) içindeki “önizleme” durumunda mevcuttur. Windows 10 muadilinden çok farklı bir arayüze sahiptir. Yeni uygulama, farklı bölümlere erişmek için kenar çubuğu navigasyonunu kullanır: Ana Sayfa, Uygulamalar, Oyunlar ve Eğlence.
Uygulamalar bölümü Performans sekmesinin yerini alır ve Performans, Fotoğraflar ve Videolar, Sosyal Medya ve daha fazlası gibi çeşitli kategorilerde öne çıkan uygulamaları ve en iyi uygulamaları görüntüler. Koleksiyonlar bölümü değişmeden kalıyor.
Yeni uygulama açıklama sayfaları, Windows 11 Store’daki tartışmasız en iyi gelişmedir. Uygulama sayfaları artık ekran görüntüleri, fragmanlar ve genişletilmiş bir açıklama gösteriyor.
Ayrıca, Google Play Store’a benzer kullanıcı derecelendirmeleri (yıldızlar), derecelendirmeler ve incelemeler görebilirsiniz. Kullanıcılar yazılan incelemeleri “beğenebilir” veya “beğenmeyebilir” ve ayrıca uygulamalar ve oyunlar hakkında geri bildirim sağlayabilir.
Özellikler, Bu Sürümdeki Yenilikler ve Sistem Gereksinimleri bölümleri, derecelendirmelerin ve incelemelerin altındaki sayfayı aşağı kaydırarak bulunabilir. İzinler bölümünde, kötü şöhretli “Bu uygulama” tüm dosyalarınıza, çevre birimlerinize, uygulamalarınıza, programlarınıza ve kayıt defterinize erişebilir” ifadesi daha mantıklı “Tüm sistem kaynaklarını kullanır” ile değiştirildi.
Windows 11’deki mağaza, uygulama içi satın almaların fiyat aralığını da ayrıntı sayfasında görüntüler. Promosyonlar sekmesi artık mevcut değil, ancak Uygulamalar sekmesindeki Uygulamalar kategorisinde Özel Teklifler var ve benzer şekilde Bilgisayar Oyunları kategorisindeki Özel teklifler Oyunlar sekmesine taşındı. Garip olan şey, uygulamalar için özel tekliflerin Uygulamalar ekranının en üstünde yer alması, PC oyunları için özel tekliflerin ise Oyunlar sayfasının altında listelenmesidir.
Yeni Microsoft Store uygulamasının üst kısmındaki arama düğmesi yerine artık uzun bir arama çubuğu var. Arama işlevi iyileştirildi: Uygulamaları veya oyunları aramaya ek olarak, artık ücretsiz uygulamaları, ücretli uygulamaları ve piyasada bulunan uygulamaları aramanıza izin veren bir yaş derecelendirme filtresi ve bir tür filtresi içeren filtreler arasında geçiş yapabilirsiniz.
Xbox Game Pass’te bulunan oyunların artık daha belirgin bir başlığı var.
Kullanıcı simgesi menü düğmesi artık adınızın baş harflerine sahiptir. Menü, hesabınızı ve cihazlarınızı yönetme, ödeme yöntemleri, kodları veya hediye kartlarını kullanma ve Microsoft Store uygulama ayarlarına erişme seçeneklerini içerir.
Tıpkı eski mağazada olduğu gibi otomatik uygulama güncellemelerini, videoları otomatik oynatmayı, çevrimdışı izinleri ve satın alma yetkilendirmelerini kapatabilirsiniz. Yeni Microsoft Mağazasında eksik olan tek seçenek Xbox Uygulaması anahtarıdır.
Özelliğin kendisi Windows 11’de kaldırılmış olmasına rağmen, Live Tile seçeneği uygulamada hala var. Garip gelebilir, ancak büyük olasılıkla yeni Microsoft Store uygulamasının Windows 10 kullanıcıları tarafından da kullanılabilir hale gelebileceğine dair bir ipucu.
Yüklü uygulamaları yönetmek, satın alınan uygulamalara ve oyunlara erişmek ve daha fazlası için pencerenin sol alt köşesindeki Kitaplık sekmesine tıklayın. Ayrıca tüm uygulamalar için güncellemeleri buradan alabilirsiniz. Kitaplıkta yalnızca Uygulamaları, Oyunları, Filmleri ve TV’yi ve Avatarları göstermek için çeşitli filtreler bulunur. Listeyi en son güncellemelere veya ada göre de sıralayabilirsiniz.
Windows 11’deki Microsoft Store uygulaması, Windows 10’dakinden çok daha kullanışlıdır. Bir uygulama veya oyunla ilgili tüm bilgileri görüntülemek için artık sekmeler (Genel Bakış, Sistem Gereksinimleri, İlgili Ürünler) arasında geçiş yapmanıza gerek yoktur. Microsoft Store, Windows 11 yerleşik temalarının yanı sıra açık ve koyu modları destekler. Uygulama mağazasında hala sağ tıklama menüsü eksik.
Uygulama hatasız değil, seçilen uygulamaların afişleri çalışmıyor. Bazı uygulamaların satın alma tarihleri yanlış gibi görünüyor, örneğin Windows 10’da uzun süredir yüklü olan Candy Crush Saga, birkaç dakika önce satın alınmış gibi görünüyor. Uygulamaları yüklerken ve güncellerken indirme boyutu artık görüntülenmiyor.
Windows 11’deki yeni Microsoft Mağazası, dokunmatik ekranlı cihazlar için oluşturuldu, ancak normal bilgisayarlarda iyi çalışıyor. Kalıcı kenar çubuğu, gezinmeyi eskisinden çok daha kolay hale getiriyor.